Mummoni teki tällä ohjeella piirakkaa jo paljon ennen minun syntymääni. Piirakkaan tulee paljon neilikkaa, mutta se ei maistu liikaa, antaa vain piirakan maulle luonnetta. Äitini, joka ei pidä neilikan mausta, jättää sen ohjeesta vain pois. Mittayksikkönä on lasi. Minä käytän aina Aino Aallon juomalaseja, sillä niitä mummonikin käytti (minulla on ne lasit mummonperintönä). Piirakka on nopea ja helppo tehdä.  Siksi tein tätä piirakkaa usein, kun lapset olivat pieniä. Piirakka maistui hyvältä lastenkin suussa.

414624.jpg

2 lasia piimää
2 lasia sokeria
1 dl siirappia
200 g sulatettua margariinia
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl kanelia
2 1/2 tl jauhettua neilikkaa
4 lasia jauhoja
Kaikki ainekset voidaan sekoittaa piimään melkeinpä missä järjestyksessä hyvänsä. Taikina levitetään leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia.