Nämä valkosipulipatongit ovat todella herkullisia. Söimme niitä minestronekeiton kanssa (sekalaiset ruuat).
703422.jpg
2 dl  maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
25 g margariinia sulatettuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
VALKOSIPULIVOI:
100 g voita
valkosipulin kynsiä puristettuna
kuivattua persiljaa
ripaus suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja vehnäjauhot sekä voi. Alusta taikina. Kohota 30 min. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat suorakaiteen muotoisiksi. Sekoita valkosipulivoin ainekset ja levitä voi taikinalevyille. Kääri levyt rullalle, kohota hetki ja leikkaa esim. saksilla pintaan viiltoja. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia. Älä peitä kuumia patonkeja, ettei kuori pehmene.