Bulgarialainen perunapaistos on kuulunut repertuaariini jo parikymmentä vuotta. Paistos on sen verran "kevyt", että teen sitä n. 1-2 kertaa vuodessa. Maultaan se on todella mehevä ja sopii erityisesti liharuokien, kuten pihvien kanssa nautittavaksi. Tällä kertaa söimme sen seurana lammasta.

429918.jpg

jauhoisia perunoita, esim. Rosamundaa
50 g voita
1/2 pakettia Koskenlaskijajuustoa
1 tlk raejuustoa
1 tlk Bulgarian jogurttia
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
valkosipulia
Perunat kuoritaan ja suikaloidaan voideltuun vuokaan. Paistinpannulla sulatetaan voi ja Koskenlaskija. Sekaan lisätään raejuusto. Seos sekoitetaan hyvin perunasuikaleiden joukkoon. Vuoka laitetaan uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi. Vuoka otetaan uunista pois ja perunoiden sekaan kaadetaan Bulgarian jogurtti, johon on sekoitettu kananmuna, suola, mustapippuri ja murskattu valkosipuli. Vuokaa pidetään uunissa vielä n. 1 tunti 10 minuuttia eli kunnes perunat ovat sopivan meheviä.