Englantilainen hedelmäkakku on mehevää ja paranee vanhetessaan. Mieheni leipoo tätä kakkua aina joulun alla. Tässä kuvassakin olevat viipaleet ovat mieheni leipomasta kakusta.
1183557.jpg
250 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
100g mantelirouhetta
2 dl rusinoita
250 g kuivattuja luumuja silputuunua
1 tlk vihreitä kirsikoita silputtuna
1 tlk punaisia kirsikoita silputtuna
100 g hillottua inkivääriä tai sukaattia hienonnettuna
1/2 dl konjakkia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää taikinaan kaikki hedelmät ja konjakki. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Paista 175 asteessa voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa kunnes kakku on kypsä (n. 1 tunnin).