Tässä vielä joulun ajan herkkuja. Ranskalaisesta joulupölkystä on olemassa monia ohjeita, mutta tämä on niin herkullinen, ettei muita ohjeita ole tullut kokeilluksi.
1183553.jpg
POHJA:
4 munaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta esim Van Houten
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivakkoa
1 rkl maitoa
1 munanvalkuainen
KUORRUTUS:
2 rkl väkevää kahvia
2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl rommia (käytän muutamaa tippaa rommiesanssia)
2 rkl tummaa kakkaojauhetta
3 rkl sokeria
100 g voita
2 munankeltuista
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti edelliseen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen toiselle leivinpaperille jäähtymään.
Sekoita maitorahka ja mausteet kermavaahtoon. Liota liivakot ensin pehmeiksi kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja liuota liivakot tilkkaan kuumaa maitoa. Lisää seos täytteeseen. Lisää joukkoon myös vaahdoksi vatkattu valkuainen. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja rullalle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää joukkoon vaahdoksi vatkatut keltuaiset. Levitä kuorrutus rullatun phjan päälle. Juovuta kuorrutus muistuttamaan puun pintaa. Leikkaa pari viipaletta oksan tyngiksi.