Itse tehdyt kasvispihvit ovat herkullisia. Tosin maku vaihtelee joka kerralla, sillä käytän kasviksina mitä milloinkin jääkaapista löytyy. Näihin kasvipihveihin käytin porkkanaa, mukulaselleriä, palsternakkaa, sipulia, lanttua ja perunoita. Maustan kasvispihvit yleensä itse, mutta tavallisten korppujauhojen asemesta voi käyttää myös valmiiksi maustettuja korppujauhoja. Paistamisessa käytän lettupannua, jolloin pihveistä tulee samankokoisia ja säännöllisen muotoisia. Lisukkeena oli itse tehtyä perunamuusia.

455677.jpg

Kasvispihvit:
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 munaa
suolaa tai Aromat- mausteseosta, pippuria
valikoima kasviksia ja juureksia
kasvisliemikuutio
oliiviöljyä paistamiseen
Keitä kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Pieni tilkka keitinlientä helpottaa soseuttamista. Turvota korppujauhot vedellä, lisää kanamuna ja mausteet, sekä soseutetut kasvikset.  Lisää seosta öljyllä voideltuihin lettupannun paistokohtiin. Käännä kasvispihvi, kun se on riittävän kiinteä kiinteä ja helposti käsiteltävissä oleva, ja paista toinen puoli.

Perunamuusi:
jauhoisia perunoita
voita tai margariinia
maitoa
suolaa
Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Muusin tekoa nopeuttaa, jos perunat keittää lohkottuina. Perunoiden kypsyttyä kaada keitinvesi pois. Pienen tilkan voi jättää pohjalle, jotta vitamiineja jää talteen. Lisää perunoiden päälle voita maun mukaan nokare tai useampi, mausta suolalla ja vatkaa perunat sähkövatkaimen pallovatkaimilla soseeksi. Vatkauksen voi suorittaa kattilassa lämpöisen levyn päällä, kunhan varoo, ettei sähköjohto osu kuumaan levyyn. Lisää vatkauksen lomassa maitoa, kunnes muusi on sopivaa rakenteeltaan. Tarkista suolaisuus ja vie pöytään.