Laskiainen meni jo, mutta näin hiihtolomalla maistuu laskiaispulla lämpimän kaakaon kanssa. En käyttänyt tähän pullataikinaan kananmunaa, voiteluun kyllä. Pullista tulee näin  ollen pehmeitä.

455687.jpg

1/2 litraa rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1-2 rkl kaardemummaa
1 tl suolaa
vehnäjauhoja
150 g margariinia sulatettuna
mantelirouhetta
kermavaahtoa
vadelmahilloa
Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi, kaada taikinakulhoon ja liota sekaan hiiva. Lisää sokeri, suola ja kaardemumma ja sekoita. Lisää jauhoja ja alusta. Alustamisen loppuvaiheessa lisää sulatettu margariini. Alusta taikinasta kimmoisa ja laita kulho liinan alle huoneenlämpöön kohoamaan puoleksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi tankoa, jotka jaat kumpaisenkin 16 osaan. Pyöritä taikina palloiksi ja laita pullat pellille 4X4 riveihin. Kohota pullia hetki liinan alla ja voitele ne sitten kanamunalla. Päälle ripottele manrelirouhetta. Valmiiden ja vähän jäähtyneiden pullien väliin laita kermavaahtoa ja vadelmahilloa.