Tässä pataruuassa tulee kasvisten oma maku vahvasti esille. Monet haluavat aina maustaa ruokiaan erikoisilla mausteilla ja voimakkaasti. Ei siinä mitään, käytän minäkin monipuolisesti mausteita, mutta joskus niukka maustaminen korostaa ruuan luontaista makua parhaiten. Jos kovin runsaasti maustelee ruokiaan samantapaisesti, eivät ruokalajit erotu toisistaan, vaan maistuvat samankaltaisilta.

455648.jpg

hunajamarinoituja broilerin suikaleita
2 sipulia lohkottuna
pala lanttua
4 porkkanaa
5 perunaa
1-2 dl vettä
suolaa
valkopippuria
1/2 tl salviaa tai basilikaa (minusta basilika on parempaa)
Paloittele juurekset suurehkoiksi paloiksi, perunat ja sipulit lohkoiksi. Lado ne voideltuun uunivuokaan sekaisin broilerisuikaleiden kanssa. Kaada vesi päälle, ripottele suola ja mausteet. Sekoita ainekset. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 1 1/2 tuntia.