Fariiniomenapuuro on herkullinen fariinisokerilla maustettu vispipuuro omenasoseesta. Vispipuuro sopii aamu- tai iltapalaksi, välipalaksi tai jälkiruuaksi ja on siitä mukava, että se on herkullista niin lämpöisenä kuin kylmänäkin. Tähän puuroon käytin itse tehtyä omenasosetta.

448000.jpg

4 dl omenasosetta
6 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
n. 1 dl mannasuurimoita
Vesi ja omenasose kuumennetaan kiehuvaksi. Sekoita ahkeraan, ettei omenasose pala pohjaan. Fariinisokeri ja suola sekä mannasuurimot lisätään hyvin sekoittaen. Puuroa keitellään kunnes mannasuurimot ovat suurimopussin ohjeen mukaan kypsiä. Puuro vatkataan vaahdoksi sähkövatkaimella ja pallovatkaimilla. Noin viiden minuutin vatkaamisen jälkeen puuro on kuohkeaa. Ripottele pinnalle sokeria, ettei siihen muodostu ikävää kalvoa. Anna puuron jäähtyä ennen syömistä.