Söin ensimmäisen kerran galzonepizzaa, kun mieheni teki niitä minulle seurusteluaikoina. Galzonepizzassa täyte jää taikinasta muotoillun "sukan", galzonen sisään. Näin täytteen aromit säilyvät mehukkaina paiston ajan. Miehelläni oli takataskussaan myös maukas tomaattikastikeohje pizzalle. Sen ohjeen kirjoitan erikseen. Kuvassa oleva galzone ei ole kaunein mahdollinen. Pizzataikina jäi tällä kertaa jostain syystä liian pehmeäksi. Galzonepizzassa ei ole merkitystä rypyttääkö taikinan kiinni päältä vai sivusta, se on makuasia. Kirjoitan tähän yksinkertaisen pizzataikinaohjeen. Tällä ohjeella ja sen kerronnaisilla teen kaikki tavalliset pizzat. Näihin galzonepizzoihin tein kolminkertaisen annoksen.

423824.jpg

PIZZATAIKINA:
1 dl vettä
ripaus suolaa
15 g hiivaa
3 dl vehnäjauhoja
tilkka öljyä
TÄYTE:
tomaattikastike pizzalle
Korpelan kevyitä kinkkusuikaleita
juustoraastetta
Vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi ja hiiva sekä suola liotetaan veteen. Lisää öljytilkka ja vehnäjauhot alustaen. Taikinan annetaan kohota n. 1/2 tuntia. Kun taikina on kohonnut, jaetaan se 8 osaan ja kaulitaan pyöreiksi levyiksi. Taikinalevylle laitetaan tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Taikinalevy suljetaan rypyttämällä. Pizzat paistetaan 225 asteessa, kunnes ne ovat kauniin värisiä (n. 15 min.).