Kiisselit ovat minun herkkuani. Ne käyvät niin jälkiruokana, kevyenä lounaana tai välipalana sekä iltapalana.  Tässä kiisselissä olen hyödyntänyt pakastimen marjoja. Teen kiisselin yleensä aina perunajauhoista, se on nopeampaa kuin maissijauhoista tehden. Perunajauhojen kanssa täytyy vain olla tarkkana, ettei kiisseli sitkisty. Perunajauhot kannattaa sekoittaa rivakasti puuhaarukalla vaan ei lankavispilällä. Heti, kun kiisseli on saavuttanut toivotun rakenteensa, tulee kattila ottaa levyltä pois ja kaataa kiisseli johonkin kulhoon jäähtymään. Kiisselin pinnalle kannattaa ripotella sokeria ehkäisemään kalvon syntymistä.

455676.jpg

1 litra vettä
punaisia viinimarjoja pakastimesta
sokeria maun mukaan
4-5 rkl perunajauhoja
mustia viinimarjoja pakastimesta
Punaiset viinimarjat laitetaan veteen kiehumaan, kunnes ne "haalistuvat". Marjat siivilöidään nesteestä pois ja neste kaadetaan kulhosta takaisin kattilaan. Nesteeseen lisätään sokeria. Perunajauhot sekoitetaan tilkkaan vettä ja lisätään kattilaan varovasti pikkuhiljaa, kuitenkin kunnolla sekoittaen. Kun kiisseli on sopivaa rakenteeltaan, kaadetaan se kulhoon jäähtymään. Mustat viinimarjat ripotellaan jäisenä kiisselin sekaan.