Pikaborssi on maukas arkiruoka, jonka valmistamisessa menee yllättävän vähän aikaa. Ainakin, jos apuna on monitoimikone. Laitan borssikeittoon nakkeja, mutta joskus tuonnempana esittelen keiton kasvisversion.

429915.jpg

1 litra vettä
pala kaalia, n. 500 g
pari porkkanaa
1 sipuli
pala mukulaselleriä
lihaliemikuutio
laakerinlehti, mustapippuria, valkosipulin kynsi pienittynä
etikkapunajuuria
nakkeja
lisukkeena smetanaa
Tuoreet kasvikset raastetaan ja lisätään kiehuvaan lihaliemeen. Jos käytössä ei ole monitoimikonetta voi kaalin pilkkoa pieneksi, raastaa raastinraudalla (tosi hidasta, kokeiltu on) tai höylätä juustohöylällä (turhauttavaa puuhaa sekin). Sipulit voi pilkkoa hienoksi ja muut kasvikset raastaa. Kasvikset saavat kiehua n. 10 minuuttia, jonka jälkeen lisätään raastetut etikkapunajuuret ja pilkotut nakit. Anna kiehahtaa muutaman minuutin ajan ja keitto on valmista nautittavaksi smetanan kanssa.