Stroganoffissa todentuu sanonta hiljaa hyvä tulee. Lihaa haudutetaan pitkään,  niin että se lopulta suorastaan sulaa suussa. Stroganoffin makuun vaikuttaa lihan "ikä". Jos liha on nuoresta eläimestä, helakan punaista, jää ruoka mauttomammaksi. Parasta stroganoffia tulee, jos liha on tummaa ja ns. vanhaa. Parasta lihaa stroganoffiin on paisti, sisä-, ulko- tai kulmapaisti käyvät kaikki. Tällä kertaa ostin valmiita paistikuutioita ja kyllä kadutti. Kuutiot olivat aivan liian pieniä. Kannattaa ostaa kokonainen paisti ja kuutioida se reiluksi paloiksi.
462415.jpg

Naudan paistia kuutioituna reiluksi paloiksi
suolaa
valkopippuria
vettä
tomaattipyrettä
vehnäjauhoja
suolakurkkua

Liha kannattaa ottaa vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön. Liha ruskistetaan voissa (ei liian suurissa erissä, ettei pannu jäähdy liikaa), maustetaan suolalla ja valkopippurilla ja laitetaan kasariin. Paistinpannuun laitetaan lopuksi vettä, annetaan veden kiehahtaa ja lisätään tämä pannun huuhdeliemi myös pataan (näin kaikki lihan aromit tulevat talteen). Vettä tulee olla padassa niin, että liha juuri peittyy. Lisää pataan vielä tomaattipyre sekoittaen ja anna lihan hautua miedolla lämmöllä n. 2 - 21/2 tuntia! Tarkista välillä, ettei liha pääse kuivumaan ja lisää vettä tarvittaessa. Loppupuolella hauduttamista sekoita 1-2 rkl vehnäjauhoja tilkkaan kylmää vettä, ja lisää seos kastikkeeseen esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Lisää kuutioidut suolakurkut. Anna kastikkeen saostua ja nauti.