Teen täytettyjä paprikoita monella eri tavalla. Milloin ruskistan täytteeseen tulleen jauhelihan, milloin en. Joskus sekoitan täytteeseen herne-maissi-porkkanaa, toisinaan taas ranskankermaa. Olen kuitenkin päätynyt aina leikkaamaan paprikat halki pitkittäissuunnassa. Tällöin on paprikoiden sisällä olevan valkoisen, minua närästävän aineen poisto helpompaa. Paprikat ovat myös helpomman mallisia käsitellä syödessä. Lisäksi olen huomannut, että kun kiehautan paprikoita pari minuuttia (ei pidempään, etteivät pehmene lötköksi), ovat ne sopivan, muttei liian pehmeitä syötäväksi. Jostain syystä, jos laitan ne uuniin keittämättä, ovat ne minun makuuni liian al dente. Liitän tähän ohjeen siitä, miten tein paprikat tällä kertaa.

418270.jpg

paprikoita
jauhelihaa
tummaa pikariisiä
ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
chiliä pippurimyllystä
valkosipulia
juustoraastetta
Puolitin paprikat ja poistin niistä kannan, siemenet ja valkoiset osat. Huuhtelin puolikkaat ja kiehautin niitä suolavedessä n. 2 min. Keitin tummaa pikariisiä ohjeen mukaan kypsäksi. Lisäsin raakaan jauhelihaan riisit ja ranskankerman, sekä mausteet ja sekoitin huolella. Jaoin täytteen paprikan puolikkaisiin ja laitoin päälle reilusti emmental-kermajuustoraastetta. Laitoin paprikat samalle uunipellille ranskalaisten kanssa ja paistoin niitä uunissa. 20-25 min. Paprikat ja ranskalaiset nautin salaatin ja aurinkokuivatuista tomaateista tehdyn ketsupin kera.