Jos haluaa välttää turhaa rasvaa ja sokeria, vesirinkelit ovat kevyt vaihtoehto kahvin tai teen kanssa nautittavaksi. Aikaa rinkeleiden tekoon menee normaalien pullien verran. lisättynä rinkeleiden keittoajalla. Minulla meni 32 rinkelin keittämiseen alle 10 minuuttia. Itse asiassa rinkeleitä ei keitetä, vaan laitetaan kiehuvaan veteen, josta ne nostetaan ylös heti niiden noustua pintaan.

448479.jpg

1/2 litraa vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
50 g rasvaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen. Taikina ja pehmeä rasva alustetaan taikinaan. Taikinasta tehdään hyvin kiinteää. Tästä voi edetä kahdella tavalla. Joko rinkelit leivotaan heti ja kohotetaan liinan alla tai taikina kohotetaan kulhossa ja rinkelit leivotaan sen jälkeen. Itse kohotan ensin taikinan (vie vähemmän tilaa) ja leivon sitten sormenpaksuisia nauhoja, joista muodostelen rinkilöitä. Kattilassa kiehautetaan 1 litra vettä, johon lisätään 1 rkl suolaa. Rinkelit laitetaan muutama kerrallaan kiehuvaan veteen ja nostetaan reikäkauhalla pois heti kun ne nousevat pinnalle. Rinkeleiden annetaan kuivahtaa pellillä leivinpaperilla n. 10 minuuttia, jonka jälkeen ne paistetaan 275 asteessa noin 15 minuuttia.