Vispipuuro mielletään yleensä puolukoista tehdyksi, kuten minäkin tein tällä kertaa. Useimmiten teen vispipuuron kuitenkin punaisista viinimarjoista. Tällöin puuro on miedompaa ja helakamman väristä.

418800.jpg

litra vettä
puolukoita tai punaisia viinimarjoja
sokeria n. 1 dl tai maun mukaan
1 1/2 dl mannaryynejä
Marjoja keitetään, kunnes ne "haalistuvat". Marjat siivilöidään pois ja neste kaadetaan takaisin kattilaan. Sokeri ja mannaryynit lisätään hyvin sekoittaen. Puuro kypsennetään mannaryynipussin ohjeiden mukaisesti (eri valmistajien ryyneillä on eri kypsymisaikoja). Kypsynyt puuro kaadetaan kulhoon ja vatkataan sähkövatkaimen pallovatkaimilla ainakin viisi minuuttia, jotta puuro muuttuu kuohkeaksi ja vaaleaksi. Puuron pinnalle ripotellaan heti vatkaamisen loputtua sokeria, ettei puuron pinnalle muodostu kalvoa.