Minestronekeittoa voi tehdä lukemattomin reseptein, minullakin on monta erilaista. Tätä reseptiä käytän useimmin, sillä keitto on todella hyvää ja myös nopeaa tehdä. Käytän keittoon mielelläni värikkäitä makaroneja, normaalisti tricolori perhosmakaroneja. Nyt ne olivat loppuneet, joten niiden tilalle laitoin tricolori fusilleja.
544504.jpg
Kasvislientä n. 1,2 litraa
makaroneja
tomaattipyreetä
mustapippuria, suolaa
pakastekasvissuikaleita
saunapalvikinkkua suikaloituna
pestokastiketta
Kiehuvaan kasvisliemeen lisätään makaronit, tomaattipyree ja mausteet. Niiden annetaan kiehua, kunnes makaronit ovat lähes kypsiä. Keittoon lisätään kasvissuikaleet ja annetaan kiehahtaa muutaman minuutin ajan. Kinkkusuikaleet vielä sekaan ja parin minuutin kuumennus. Pestokastiketta lisätään muutama ruokalusikallinen vasta valmiiseen keittoon, sitä ei keitetä. Keitto nautitaan parmesaanijuuston kera.