Teen bolognealaista jauhelihakastiketta useilla eri ohjeilla. Aito bolognese-kastike sisältää aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä. Kastike tarjoillaan spaghetin ja parmesaaniraasteen kera.
517225.jpg
spaghettia (käytin tummaa spaghettia)
naudan jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 hienonnettu sipuli
pieniksi kuutioitu porkkana
pieniksi kuutioitu juuriselleri
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 dl lihalientä
1 tl vehnäjauhoja
1 rkl oreganoa
1/4 tl timjamia
suolaa ja pippuria
parmesaaniraastetta
Kuullota vihannekset pehmeiksi öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada joukkoon lihalieni ja tomaattimurska, Mausta yrtein ja purista valkosipuli. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.