Rahkapiirakat sopivat hyvin pääsiäisen aikaan. Tein niitä koko litran pullataikinasta pakkaseen eli yhteensä 64 kappaletta.
481580.jpg
PULLATAIKINA:
1/2 litraa maitoa
1 hiiva
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
1 tl kaardemummaa
n. 1,3 litraa vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

TÄYTE:
1 1/2 tlk maitorahkaa
1 muna
1 valkuainen
50 g sulatettua voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl rusinoita
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
1 tl vanilliinisokeria
tilkka kermaa

Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon ja sokeri, suola sekä kaardemumma ja muna lisätään kulhoon. Vehnäjauhoja alustetaan taikinaan ja rasva lisätään vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteä. Kulho peitetään liinalla ja taikinan annetaan kohota huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia. Sillä aikaa tehdään rahkatäyte ainekset sekoittamalla. Sitruunan hyvin pestystä kuoresta raastetaan vain keltainen osa. Kun taikina on kohonnut kumotaan taikina leivontaalustalle ja jaetaan taikina osiin. Puolen litran taikinan voi jakaa ensin puoliksi ja sitten kumpikin puolikas 16 osaan = 32 pullaa. Pullat pyöritellään pyöreiksi ja laitetaan voipaperille uunipellille. Kuhunkin pullaan painetaan juomalasin pohjalla syvennys. Lasia kannattaa välillä käyttää jauhoissa, jotta se eim tarttuisi taikinaan kiinni. Piirakoiden reunat voidellaan ja syvennykseen laitetaan täyte. Piirakat paistetaan 225 asteessa 10-15 minuuttia.