Viipurinrinkelistä tulee minulle aina mieleen lapsuus, mummo ja kesämarkkinat. Onneksi näitä herkkuja voi tehdä itsekin.
517228.jpg
75 g hiivaa
4 munaa
5 dl sokeria
7 dl maitoa
3 tl hienonnettua kaardemummaa
1/2 tl hienonnettua muskottikukkaa
200 g margariinia sulatettuna
1 3/4 kg vehnäjauhoja
voitelemiseen 1 kananmuna
Hiiva lisätään maitotilkkaseen. Munat ja sokeri vatkataan, haalea maito, mausteet ja osa vehnäjauhoista ja hiivaseos lisätään, jonka jälkeen margariini ja loput jauhoista alustetaan taikinaan. Alustamista jatketaan, kunnes taikina käy notkeaksi. Taikina kohotetaan kaksinkertaiseksi. Se kumotaan alustalle ja vanutetaan hyvin huolellisesti, sekä leivotaan neljäksi rinkiläksi. Rinkilät laitetaan leivinpaperille pellille nousemaan, voidellaan kanamunalla ja paistetaan 225 asteessa 20 minuuttia.