Broileriviillokki on herkullista ja mietoa syötävää kokonaisesta broilerista. Kuvan viillokki näyttää valjulta, mutta on maukasta.
568714.jpg
1 pakastebroileri
vettä
sipuli
porkkana
2-3 tl suolaa
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl kokonaisia maustepippureita
KASTIKE:
3 rkl vehnäjauhoja
7-8 dl keitinlientä
(1/2 dl kermaa)
Broileri kannattaa ottaa edellsipäivänä jääkaappiin sulamaan. Jääkaapissa broileri sulaa n. 20 tunnissa. Kun broileri on sulanut huuhdo se huolellisesti sisältä ja päältä. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että se peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää joukkoon mausteet ja kuorittu porkkana ja sipuli. Keitä broileria n. 50 - 60 minuuttia. Siivilöi liemi. Poista broilerista luut ja nahka. Viipaloi liha. Sekoita jauhot tilkaan kylmää vettä ja suurusta keitinliemi seoksella hyvin sekoittaen. Keitä n. 5 minuuttia, tarkista maku ja lisää tilkka kermaa: Lisää lihat joukkoon. Tarjoa esim. riisin tai perunoiden kera.