Tässä on perus munakasohje. Munakasmassaan voi lisätä ennen paistamista esim. juustoraastetta tai maustevihanneksia. Täytteeksi voi laittaa vaikka paistettuja sieniä tai nakkeja, kuten minä tällä kertaa tein. Tein useamman munakkaan kerralla, kuvassa näkyy kaksi.
544507.jpg
4 munaa
4 rkl kermaa tai vettä (kuohkeampaa)
1/2 tl suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
paistamiseen margariinia
Munat rikotaan kulhoon ja niiden rakenne rikotaan haarukalla. Neste ja mausteet lisätään. Munakasseos kaadetaan ruskistuneeseen rasvaan. Sekoita hyytyvää munakasmassaa haarukalla rauhallisisn vedoin välillä pannua ravistellen. Onnistunut munakas on kiiltävä ja tasainen. Kun munakas on valmis, kallista pannua ja valuta munakkaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää näkyviin.