Mustikkapaistokseen tehdään taikinakuori. Mustikoiden mehevyys säilyy taikinakuoren alla. Maistoin tätä piirakkaa syödessä kesän maun. Kuvassa on pala piirakkaa vaniljakastikkeen kanssa. Voi, kun tässä blogissa voisi antaa vielä makunäytteenkin, sillä kuva ei vastaa piirakan ihanaa makua millään lailla. Ohjeen yksinkertaisuudestakaan ei voi päätellä mustikan mehevää makua.
568719.jpg
POHJA:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia tai voita
2 rkl vettä tai keltuainen
TÄYTE:
2 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
Jauhot, sokeri ja leivinjauhe sekoitetaan. Rasva ja jauhoseos nypitään ryynimäiseksi. Sekoita vesi joukkoon. noepasti. Anna seistä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi. Laita toinen levy voideltuun pieneen vuokaan (halkaisija n. 12 cm). Paista uunissa 175 asteessa n. 8 minuuttia. Lisää marjat ja sokeri vuokaan. Jos käytät pakastemustikoita, lisää myös 1/2 rkl perunajauhoja. Laita toinen taikinalevy kanneksi ja pistele siihen reikiä. Paista paistosta uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.