Kaupan perunalastut ovat hyviä, mutta itse tehdyt ovat vielä parempia. Perunaviipaleiden täytyy vain olla todella ohuita, jotta lastuista tulee rapeita. Tällä kertaa kokeilin myös lanttulastuja ihan pienen erän ja seuraavalla kerralla taidankin keskittyä niihin, olivat ne sen verran herkullisia.

Perunalastuja:
619655.jpg
PERUNALASTUT:
perunoita ohuina viipaleina
öljyä paistamiseen
suolaa
LANTTULASTUT:
lanttua ohuina siivuina
öljyä paistamiseen
suolaa
Perunat ja lantut huuhdellaan (tärkkelykset poistuvat) ja kuivataan (vesi pärskyy rasvassa). Öljy kuumennetaan padassa ja peruna/lanttuviipaleet kypsennetään pieni erä kerrallaan. Kun lastut ovat rapeita ja niihin on tullut väliä, nostetaan ne talouspaperille valumaan. Hetken kuluttua voi viipaleet siirtää kulhoon ja suolata.

Lanttulastuja:
619660.jpg