Grillikausi avautui vappuaattona. Grillimakkaroiden seuraksi tein mm. perunasalaattia. Kuvan astia on ehtinyt jo kovasti tyhjentyä ennen kuvausta.
568717.jpg
kuorineen keitettyjä perunoita (kiinteä lajike)
sipulia
purjoa
maustekurkkua
majoneesia tai kevytmajoneesia (voi ohentaa esim. kermaviilillä, kermavaahdolla jne.)
Perunat kannattaa jättää viittä vaille kypsäksi ns. al dente. Perunat kuoritaan ja kuutioidaan. Sipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Samoin hienonnetaan purjo. Maustekurkku kuutioidaan. Salaatissa saa sipulia olla reilusti, sen maku täytyy tuntua. Ainekset ja majoneesi sekoitetaan hyvin keskenään. Salaatin kannattaa antaa maustua esim. seuraavaan päivään jääkaapissa suljetussa astiassa.