Crepit ovat seitinohuita. Ne sopivat sekä alkuruokiin, että jälkiruokiin. Tässä ohjeessa on kermaa, mutta käytin sen tilalla vähärasvaisempaa ruokakermaa. Täytteenä on kinkkutäyte. Maistuu tosi hyvälle.
644793.jpg
CREPIT:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl kahvikermaa
2 kananmunaa
2 keltuaista
TÄYTE:
2 rklvoita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kermaa
suolaa ja pippuria
2 g palvikinkkua suikaloituna
1 rkl ruohosipulia silputtuna
juustoraastetta
Sekoita suola, jauhot, kerma ja vesi, vatkaa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset. Lisää kananmunaseos taikinan joukkoon. Kaada lopuksi taikina siivilän läpi, jotta se on tasaista. Paista 8 ohutta ohukaista.
Sulata voi, lisää jauhot ja kerma vatkaten. Hauduta 2 minuuttiia. Lisää kinkku, ruohosipuli, suola ja pippuri.
Täytä ohukaiset kinnkutäytteellä, rullaa ja laita voideltuun vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi 275 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulnut ja kullankeltainen.