Tavallista arkiruokaa ei kannata halveerata. Kun nuorena tyttönä muutin pois kotoa, ei tavallinen arkiruoka "kelvannut". Kokkasin vain lehdestä löytyviä erikoisuuksia ja ihmeellisyyksiä. Ikää myöten myös tavallinen suomalainen arkiruoka on noussut kunniaan. Mikäpä maistuisi nakkikeittoa paremmalta kun oikein nälkäisenä käy syömään.
630904.jpg
porkkanoita viipaloituna
lanttua kuutioituna
juuriselleriä kuutioituna
perunoita kuutioituna
purjoa renkaina
vettä
lihaliemikuutio tai kaksi
nakkeja paloiteltuna
Laita lihaliemikuutio(t) kiehuvaan veteen, samoin porkkanat, juurisellerit ja lanttu. Juureksia pitää keittää perunoita pidempään, kypsyvät hitaammin. Joskus 10-15 minuutin päästä lisää perunakuutiot. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää nakit ja purjo. Anna keiton kiehahtaa vähän aikaa ja ei kun syömään.