Kun on tulossa paljon vieraita, aikaa on vähän, taitoa saisi olla enemmän ja kuitenkin haluaa näyttävyyttä kakulle, Viktorian kakku on nopea, helppo ja näyttävä vaihtoehto. Päälle päätteeksi maistuukin hyvälle. Kannattaa kuitenkin harjoitella etukäteen. Kuvassa onkin tällainen harjoitelma.
666843.jpg
KIISSELI:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
6 keltuaista
225 g voita
100 g suklaata
POHJA:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KORISTEEKSI:
2 dl kuohukermaa
tummaa suklaata
Valmista ensin kiisseli, sillä sen täytyy tekeytyä jääkaapissa. Keitä vettä ja sokeria jääkaapissa ilman kantta, kunnes seos alkaa saota. Kokeile jollain välineellä alkaako se "langoittua". Jos ei, anna kiehahtaa vielä hetki. Ota kattila sivuun ja anna jäähtyä pari minuuttia. Vatkaa keltuaiset yksi kerraallaan joukkoon. Vatkaa voi nokareina sekaan, viimeiseksi valmiiksi sulatettu suklaa (pussissa kuumassa vedessä sulatettu). Kun kiisseli on kunnolla sekoitettu, laita se jääkaappiin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle paperille ja jäähdytä. Leikkaa kakkulevy n. 4 cm levyisiksi suikaleiksi. Levitä kiisseli suikaleiden päälle. Kääri reunimmainen suikale kääretortun tapaan rullalle ja jatka seuraavasta suikaleesta, kunnes kaikki on kääritty yhdeksi suureksi rullaksi. Kakun voi sitoa leivinparin suikaleella kasaan ja pistaa sen juuri ennen tarjoilua.
Sulata suklaa muovipussissa ja pursota leivinpaperille erilaisia koristeita. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pursota kermasta kakulle ruusukkeita ja koristele kakku suklaakoristein.
Itse tein kiisselin, kääretortun ja suklaakoristeet valmiiksi edellispäivänä. Koritelun suoritin seuraavana päivänä.