Voileipächarlotta on näyttävä, suolainen kahvipöydän herkku: Ohje on ollut minulla lähes kymmenen vuotta, mutta vasta nyt toteutin sen. Perusohjeen mukaan tehtynä voileipächarlotta on aika pieni. Huomasin sen vasta tekohetkellä, sillä en tehnyt harjoitelmaa ensin. Vieraita oli tulossa sen verran, että halusin siitä suuremman. Koska tein charlotan iltamyöhällä seuraavaa päivää varten, ei lisäaineksia ehtinyt hankkimaan. Muita aineksia oli riittävästi koon kasvattamiseen, mutta tuorejuustoa ja kermaviiliä ei ollut lisää. Siispä käytin hätäratkaisuna kuohukermaa, jonka vatkasin vaahdoksi. Lisäsin yhden liivatelehden lisää. Kerma sopi hyvin täytteeseen.
666845.jpg
ohut rullattava rieska (pari, jos haluat isomman charlotan)
kivennäisvesi kostutukseen

RIESKAN TÄYTE:
200 g kylmäsavulohta pienittynä
1/2 tl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl ranskankermaa (tuplasti, jos haluat isomman charlotan)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

CHARLOTAN TÄYTE:
100 g tuorejuustoa (enemmän jos haluat isomman charlotan)
2 dl kermaviiliä
1 dl ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
4 liivatetta
200 g lämminsavulohta

Tee kylmäsavulohesta ja muista rieskan täytteen aineksista tahna ja sivele se kivennäisvedellä kostutetulle rieskalle. (HUOM! ohrarieskat eivät käy, ne murenevat liikaa). Kääri rieska tiukalle rullalle ja laita se tuorekelmuun kiedottuna jääkaappiin kiinteytymään.
Leikkaa kiinteytynyt rieska kääretorttumaisiksi viipaleiksi ja vuoraa pyöreän kulhon pohja niillä. Sekoita charlotan täyte ja lisää kylmässä vedessä turvotetut ja pieneen , kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada täyte rieskaviipaleiden päälle kulhoon ja laita voileipächarlotta jääkaappiin yön yli.