Wellamon kakku on myös helppo ja melko näyttävä, nopeasti tehtävä kakku. Kuvassa on toinen versio. Vaihdan kuvan parempaan myöhemmin. Kakkupohja on melko kuohkea ja koin, että sen jakaminen kolmeen osaan ei oikein onnistu. Jaoin sen kahteen osaan ja laitoin väliin kerma-mansikkatäytteen. Kakku ei kuitenkaan tuntunut liian kuivalta.
666849.jpg
POHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
n. 150 g pakastemansikoita
sokeria
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
PÄÄLLE:
tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sekaan kuivat ainekset varovasti. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kumoa jäähtymään. Käännä se kuitenkin heti oikein päin.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 levyksi. Levitä pohjalevylle pieniksi paloiksi hienonnettuja mansikoita ja sokeria. Nosta toinen levy päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita toinen puoli hienonnettuja manskoita joukkoon. Sulata hyvin liotetut liivatelehdet pieneen, kuumaan vesitilkkaan. Kaada seos kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Mausta sokerilla maun mukaan. Kaada mansikkakerma kakkulevylle komeaksi keoksi. Leikkaa päällimmäinen levy keskeltä säteittäin tähden mutoon, kuitenkin niin, että viillot eivät ulotu levyn reunoihin saakka. Nosta levy paistinlastojen avulla kakun päälle. Levitä päälle tomusokeriaPaina ulkoreunoja alaspäin, joota keskus ja tähtimäiset sakarat nousevat ylöspäin.