Wokkiruokia varten on kaupassa paljon erilaisia pakastevihanneksia, mutta käytän mieluiten tuoreita kasviksia, vallankin näin kesällä. Tuoreitten kasvisten käyttö vaatii enemmän aikaa ruoan valmistukseen, mutta ei se mitään. Työpäivän päälle on mielestäni todella rentouttavaa kuoria ja pilkkoa kasviksia. Ajatukset irtautuvat päivän töistä. tekemäni wokkiruoat ovat aina uniikkeja, sillä käytän milloin mitäkin kotoa löytyviä kasviksia, maustan fiiliksellä ja annan luovuuden kukoistaa. Tällä kertaa syntyi hyvin perustyyppinen wokkiruoka.
767422.jpg
parsakaalia
kesäkurpitsaa
munakoisoa
sipulia
punaista ja keltaista paprikaa
porkkanaa
kaalia
herkkusieniä
hunajamarinoituja broilerin suikaleita
munanuudelia
soijakastiketta
oliiviöljyä
mustapippuria
kiinalainen viismauste
hot sweet chili sauce
ananaspaloja
ripaus juoksevaa hunajaa
Broilerinsuikaleet ruskistetaan ensimmäiseksi kypsiksi ja nostetaan sivuun odottamaan. Kasvikset suikaloidaan ja pienitään ja laitetaan oliiviöljyyn kypsymään. Kasvisten kypsyttämisessä täytyy huomioida niiden kypsymisaika. En osaa määritellä tarkasti, missä järjestyksessä ne laitan, asia on vielä kokeilun alla. Kuitenkin esim. porkkanasuikaleet kypsyvät hitaammin kuin vaikka herkkusienet. Kun kasvikset laittaa eri aikoihin kypsymään, on mahdollista saada kasvikset pysymään al dente, mikä on tärkeää wokkiruoassa. Kun kasvikset ovat sopivia, maustetaan seos ja mukaan lisätään pakkauksen ohjeen mukaan hivenen vajaasti kypsennetty munanuudeli ja wokataan hetki. Lopuksi sekaan lisätään broilerinsuikaleet.