Tätä salaattia syödessä tulee mieleen mummola ja aurinko ja ikkunoissa kevyessä kesätuulessa heiluvat verhot... Lapsena pidin tätä salaattia kamalan vanhanaikaisena, mutta nyt aikuisemmalla iällä olen alkanut arvostaa sen hillittyä makua. Valitettavasti salaatti on niin kermaista, ettei sitä tule usein syötyä. Tähän salaattiin eivät kevytversiot sovi, ainoastaan aito kuohukerma.
703440.jpg
lehtisalaattia huuhdottuna, kuivattuna ja sormin revittynä
2 munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl sinappia
2 rkl laimenn. etikkaa tai sitruunan mehua
2 dl kuohukermaa
Lehtisalaatti laitetaan kulhoon. Kovaksi keitetyistä kananmunista erotellaan keltuinen ja valkuainen. Keltuaiset hierotaan sokerin, suolan ja sinapin kera. Siihen lisätään etikka tai sitruunan mehu ja löysäksi vatkattu kerma. Kastike kaadetaan lehtisalaatin päälle juuri ennen tarjoamista ja koristellaan hienoksi hakatuilla munanvalkuaisilla.