Voi, kuinka hyvää kesän ensimmäinen uudesta kaalista tehty kaalilaatikko onkaan  puolukkasurvoksen ja etikkakurkkujen kera. kaalilaatikkoa voi tehdä monella tapaa, mutta parasta se on äidin reseptillä.
767410.jpg
kaalia pienittynä
riisiä keitettynä
jauhelihaa
suolaa, valkopippuria, siirappia
Kaali haudutetaan pehmeäksi suuressa kattilassa, johon voi laittaa pohjalle ihan pienen tilkan vettä. Kaali hautuu nopeimmin, jos kattilassa pitää kannen päällä. Jos kannen taas jättää pois, hautuminen hidastuu, mutta kaalin haittatekijät, jotka ilmenevät pari tuntia ruokailun jälkeen, vähenevät. Kun kaali on riittävän hautunutta lisätään ripaus suolaa.
Jauheliha ruskistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla.
Keitetty riisi, haudutettu kaali ja ruskistettu jauheliha laitetaan voideltuun uunivuokaan ja päälle lorautetaan siirappia. Ainekset sekoitetaan hyvin keskenään ja vuoka laitetaan uunnin 180-200 asteeseen ja annetaan olla, kunnes se on kauniin värinen ja kypsä. Tarkkaa aikaa, niin kaalin hauduttamiselle kuin kaalilaatikon kypsymiselle, on vaikea  antaa, sillä se riippuu siitä, kuinka kesäistä/talvista kaali on. Kesäkaalista laatikko syntyy paljon nopeammin kuin talvikaalista. Samoin kesäkaali menee paljon enemmän kasaan kuin talvikaali.