Kotitekoista ketsuppia on helppo tehdä. Kirjoitan tähän ohjeen, johon tulee paprikaa ja sipulia, sekä mausteita. Ketsupin voi kuitenkin halutessaan tehdä vain tomaateista, sokerista, suolasta ja viinietikasta. Minä jätin tästä annoksesta pois mausteet. Ketsupissa maistui hivenen paprika.
767416.jpg
reilu kilo tomaatteja kaltattuna.
200 g sipulia
200 g punaista paprikaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl viinietikkaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl basilikaa
1/2 tl neilikkaa
1/4 tl kanelia
Tomaatit kastetaan kiehuvaan veteen ja kuoret nyljetään irti (kalttaus). Kaltatut tomaatit paloitellaan. Sipuli kuoritaan ja pienitään. Paprikasta poistetaan siemenet ja valkoiset osat  sekä paloitellaan.
Kattilassa sekoitetaan fariinisokeri, viinietikka ja suola. Kasvikset lisätään kuumaan liemeen. Kasviksia keitetään n. 1 tunnin ajan välillä sekoittaen. Soseuta kasvikset ja mausta halutessasi. Tölkitä ketsuppi hyvin pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin.