Mustikkapiirakka tuoreista mustikoista kuuluu kesään. Tällä ohjeella saa pellillisen maukasta mustikkapiirakkaa.
857294.jpg
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
450-500g jauhoja
125-150 g sulatettua margariinia
25 g hiivaa
1 - 1,5 litraa mustikoita
sokeria
tarv. ruokalusikallinen perunajauhoja
Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen maitoon. Joukkoon lisätään ensin sokeri ja suola, sitten jauhot ja lopuksi sulatettu margariini. Taikina kaulitaan leivinpaperille ja laitetaan leivinpaperin kanssa uunipellille kohoamaan n. 30 minuutiksi. Mustikat laitetaan kulhoon ja sokeria lisätään maun mukaan. Itse pidän mustikkapiirakasta makeana. Jos marjat ovat vetisen oloisia voi joukkoon sekoittaa ruokalusikallinen perunajauhoja. Painele taikina tasaiseksi ja kaada mustikat tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 minuuttia.