Paellasta on Espanjassakin monia eri versioita.  Minullakin on monta erilaista ohjetta. Tässä yksi suomalaisittain helposti toteutettavissa oleva.
767423.jpg
broilerin rintaleikkeitä tai koipipaloja marinoituna (käytin yrttimarinoituja)
oliiviöljyä
1/2 tl curryä
1/2 pkt amerikanpekonia viipaloituna
1 1/2 dl puuroutumatonta riisiä (käytin tummaa, pikäjyväistä)
5 dl vettä
kanaliemikuutio
5 mg sahramia
2 kevätsipulia hienonnettuna
1 punainen paprika paloiteltuna
1 keltainen paprika paloiteltuna
2 rkl tomaattisosetta
1 maustepaprika hienonnettuna
1 ps pakasteherneitä
kuorittuja katkarapuja
suolaveteen säilöttyjä simpukoita
valkosipulia
1-2 rkl sitruunanmehua
Kuumenna oliiviöljy paellapannussa (käytin wokkipannua). Sekoita curry öljyn joukkoon. Lisää broilerin palat ja ruskista ne joka puolelta kauniin ruskeiksi. Silppua sekaan amerikan pekoni (käy kätevästi saksilla).
Lisää pannuun riisi, anna sen muuttua lasimaiseksi. Lisää vesi + kanaliemikuutio. Hauduta riisit ja broilerinpalat kypsiksi. Lisää sahrami, kevätsipulit ja paprikat, tomaattisose ja tarvittaessa tilkka vettä.
Mausta maustepaprikalla, suolalla, pippurilla ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Lisää pakasteherneet. Kiehauta 5 minuuttia.
Mausta katkaravut valkosipulilla ja sitruunamehulla. Sekoita paellaan. kuumenna ja tarjoa.