Tämän piirakan tekoon voi käyttää valmista piirakkataikinaa. Minä tein taikinan itse.
767420.jpg
POHJA:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 rkl vettä
TÄYTE:
1 dl raparperinpaloja
1 dl fariiniskoreia
2 dl ranskankermaa
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää rasva ja nypi taikina ryynimäiseksi. Lisää vesi: Sekoita nopeasti. Anna seistä kylmässä n. 15 minuuttia. Jaa taikina kahtia ja kauli pyöreiksi levyiksi. Laita toinen levy voideltuun uunivuokaan pohjalevyksi.
Keitä raparperia, fariinisokeria ja ranskankermaa n. 5 minuuttia.  Anna jäähtyä. Sekoita perunajauho ja vaniljasokeri raparperihillokkeeseen ja laita taikinapohjan päälle. Laita taikinakansi päälle ja tee kanteen reikiä höyryä varten. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.