Sain äidiltäni vanhan piirakkavuoan ja mieleeni muistui pizza, jota äitini teki 70-luvulla. Silloin oli kotikaupungissani yksi, kylläkin aito italialainen, pizzeria. Emme olleet koskaan syöneet pizzaa, kun äitini sai ohjeen. 70-luvulla alkoi maailmalta tulla ruokaohjeita ja ruoka-aineita, jotka tuntuivat eksoottisilta. Pizzassa oli valkosipulia ja oreganoa ja se tuntui tosi ulkomaiselta. Muuten olivat ainekset tuttuja ja turvallisia. Eipä silloin vielä tiennyt, että 2000-luvulla tarjolla on todella monipuolisia ruokia ja aineksia.
817593.jpg

POHJA:
1 dl vettä
15 g hiivaa
3 dl vehnäjauhoja
öljyä loraus
TÄYTE:
naudan jauhelihaa
hienonnettua sipulia ja valkosipulia
suolaa, valkopippuria
ketsuppia
tomaattia
oreganoa
juustoraastetta
Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen. Jauhot ja öljy sekoitetaan taikinaan. Taikina levitetään käsin voideltuun piirakkavuokaan ja taikinan annetaan kohota n. 30 min. Jauheliha ruskistetaan, sipulit lisätään ja niiden annetaan pehmitä. Seos maustetaan suolalla ja valkopippurilla.
Kohonnut taikina painellaan ja ketsuppi levitetään sille tasaisesti. Päälle kumotaan jauhelihaseos tasaisesti. Tomaatti viipaloidaan, viipaleet laitetaan jauhelihan päälle ja viipaleille ripotellaan oreganoa. Päälle ripotellaan juustoraastetta. Pizza paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia. Pizza maistuu yksinkertaisista ja epäeksoottisista aineksistaan huolimatta tosi hyvältä.