Jos pidät TexMexistä ja etsit ohjetta joka räjäyttää tajunnan herkullisuudellaan, tämä on nyt sellainen ohje! Ohje on helppo ja Texas- chilin hyviin puoliin kuuluu vielä se, että sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi vaikka vieraita ajatellen ja lämmittää seuraavana päivänä ja sen maku vain paranee...
817761.jpg
Ohje 4:lle
1 kg naudan paistia paloina
170 g pekonia
2-3 sipulia
1 valkosipuli
1 tl juustokuminaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl maustepippuria
1 tl oreganoa
jalapenoja maun mukaan (rohkeimmat voivat laittaa vaikka 1 tlk:n)
2 tl sambal oelek- tahnaa
2 pulloa olutta (1/3 litraisia)
suolaa
TARJOILUUN:
1 punasipuli
100 g cheddarjuustoraastetta
1 pussi juustonachoja
kermaviiliä

Pekoni suikaloidaan ja ruskistetaan, kunnes se saa hieman väriä. Lisää naudan lihapalat ja hienonnettu sipuli ja ruskista kauniin väriseksi. Puserra joukkoon kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet. Lisää juustokumina, pippurit, oregano, jalapenot, sambal oelek ja olut. Anna hautua muhennokseksi miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.
Tarjottaessa ripotellaan cheddarraaste pinnalle ja chili gratinoidaan kuumassa uunissa juuri ennen tarjoilua. Koristele hienonnetulla punasipulilla. Lämmitä juustonachot. tarjoa lisänä myös kermaviiliä.