Kuvassa on kokonainen tiikerikakku, joten kaakaon värjäämä raita ei erotu. Hyvä kikka kunnon kiemuraisen raidan tekemiseen on pistää haarukka vuoassa olevaan kakkutaikinaan ja pyöräyttää sitä.
767429.jpg
250 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 munaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, esim. Van Houten)
Pehmennyt rasva ja sokeri vaahdotetaan. Munat lisätään sekaan yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Ota pieni osa taikinaa erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita puolet vaaleasta taikinasta lusikalla nökäreinä ja kun nökäreitä on vuoan pohjalla riittävästi, tasoita taikina lusikan pohjalla vetämällä. Lisää sitten kaakaolla maustettu taikina ja lopuksi vielä vaalea taikina. Tasoita pinta ja pyöräytä haarukalla kuten yllä kerrotaan. Tasoita pinta vielä tarvittaessa. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsää, kun reunat ovat irti vuoasta ja esim. tulitikulla kokeillen taikinaa ei tartu enää tikkuun.