Aikasemmin olen esitellyt nakkiborssin. Nyt on vuorossa kasvisborssi. Ohrasuurimot tekevät keitosta ruokaisen ja nälkää pitävän.
906599.jpg
noin 1/2 kiloa kaalia suikaloituna
2 sipulia suikaloituna
2 porkkanaa viipaloituna
1 l kasvislientä
10 maustepippuria
1 tl suolaa
1 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
pari valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 etikkapunajuurta raastettuna
1 tl kuivattua timjamia
1 tl mustapippurirouhetta
Hauduta kaalia, sipulia ja porkkanoita  hetki öljyssä kannen alla. Älä anna ruskistua. Lisää kasvisliemi, maustepippurit, suola ja ohrasuurimot. Keitä n. 30 minuuttia. Lisää punajuuriraaste ja loput mausteet.  Kuumenna. Syö smetanan tai kevytranskankerman kera.