Syyskuinen pata sisältää runsaasti syksyisiä kasviksia. Lihana voi olla possun eri osia esimerkiksi etuselkää tai lapaa. Haluan käyttää myös ns. halvempia ruhon osia ruuanvalmistuksessa. Niistä saa myös tosi maukkaita pientä vaivaa nähden. On yksitoikkoista syödä pelkkää paistia tai filettä. Tässä olen kylläkin käyttänyt paistisukaleita, koska muuta ei ollut lähikaupassa saatavilla. Hillosipulitkin puuttuvat, sillä luulin niitä olevan jääkaapissa, mutta olivatkin sieltä salaperäisesti kadonneet...
867607.jpg
400 g possun etuselkää tai lapaa kuutioina tai suikaleina
2 sipulia silputtuna
4 porkkanaa viipaloituna
juuriselleriä paloina
vihreitä papuja (käytin pakastettuja)
herneitä (käytin pakastettuja)
1 tlk tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
2 tl basilikaa
persiljaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl hillosipuleita
Ruskista liha. Lisää sipulit ja anna niiden hetki hautua. Lisää porkkanat, selleri, vesi, tomaattimurska ja mausteet(ja tuoreet pavut ja herneet). Hauduta 20 - 30 minuuttia. Lisää pakastepavut ja -herneet sekä hillosipulit. Anna hautua hetki. Koristele persiljalla. Nauti keitettyjen perunoiden kera.