Leivon pullaa viikottain. Ohjeita vain ei jostain syystä ole tullut laitetuksi nettiin. Tällä kertaa tein hillosarvia. Käytän yleensä joko paistonkestävää aprikoosimarmeladia tai omenamarmeladia, kuten tällä kertaa. Vaalea marmeladi ei erotu, jos se hieman tursuaa paiston aikana. Hillosarvet säilyvät siistimmän näköisinä.
967581.jpg
1/2 litraa kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
1 - 2 dl sokeria
1 tl suolaa
kaardemummaa 1 rkl
1 kanamuna
vehnäjauhoja
150 g margariinia sulatettuna
paistonkestävää marmeladia
kananmuna voiteluun
raesokeria koristeluun
Liuota hiiva, suola ja sokeri maitoon. Mausta kaardemummalla. Sekoita sekaan kananmuna. Lisää vehnäjauhoja.. lisää sulatettu margariini. Alusta taikinaa. kunnes se on kimmoisaa, eikä tartu kulhon reunoihin. Anna taikinan nousta lämpöiseesä leivinliinan alla n. 30 min. eli kunnes taikina on n. kaksinkertainen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli yksi osa kerrallaan pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaan osaan taikinapyörän avulla (jakoviivat ristiin keskeltä levyä). Laita nokare marmeladia kunkin kolmiomaisen osan leveään päähän. Kääri kolmiot leveästä päästä alaken rullalle. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa kauniin väriseksi.