Irlanninmuhennos sopii syksyyn, kun juurekset ja kaali ovat parhaimmillaan. Ohjeen olen saanut äidiltä.
967542.jpg
naudan lapaa reiluina paloina
vettä
suikaloitua kaalia
lanttukuutioita
porkkanakuutioita
perunakuutioita
suolaa, muutama maustepippuri
2 sipulia renkaina
persiljasilppua
Ruskista lihakuutiot vähän kerrassaan. Mausta paistaessa suolalla. Laita lihat pataan. Kaada pannulle vettä, anna kiehahtaa, kaada pannun huuhdeliemi lihojen päälle. /Huuhdeliemen avulla tulevat lihan kaikki aromit talteen. Lisää pataan muutama maustepippuri, kaalisuikaleet ja lanttukuutiot. Anna hautua puoli tuntia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon porkkana- ja perunakuutiot. Anna hautua puoli tuntia. hauduttamisen lopulla mausta suolalla. Kuullota sipulirenkaat pannulla pienessä vesitilkassa, älä ruskista. Kun muhennos on valmis, laitetaan se tarjoiluvadille. Päälle laitetaan haudutetut sipulirenkaat ja muhennos koristellaan persiljasilpulla.