Irlanninmuhennos sopii syksyyn, kun juurekset ja kaali ovat parhaimmillaan. Ohjeen olen saanut äidiltä.
naudan lapaa reiluina paloina
vettä
suikaloitua kaalia
lanttukuutioita
porkkanakuutioita
perunakuutioita
suolaa, muutama maustepippuri
2 sipulia renkaina
persiljasilppua
Ruskista lihakuutiot vähän kerrassaan. Mausta paistaessa suolalla. Laita lihat pataan. Kaada pannulle vettä, anna kiehahtaa, kaada pannun huuhdeliemi lihojen päälle. /Huuhdeliemen avulla tulevat lihan kaikki aromit talteen. Lisää pataan muutama maustepippuri, kaalisuikaleet ja lanttukuutiot. Anna hautua puoli tuntia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon porkkana- ja perunakuutiot. Anna hautua puoli tuntia. hauduttamisen lopulla mausta suolalla. Kuullota sipulirenkaat pannulla pienessä vesitilkassa, älä ruskista. Kun muhennos on valmis, laitetaan se tarjoiluvadille. Päälle laitetaan haudutetut sipulirenkaat ja muhennos koristellaan persiljasilpulla.
naudan lapaa reiluina paloina
vettä
suikaloitua kaalia
lanttukuutioita
porkkanakuutioita
perunakuutioita
suolaa, muutama maustepippuri
2 sipulia renkaina
persiljasilppua
Ruskista lihakuutiot vähän kerrassaan. Mausta paistaessa suolalla. Laita lihat pataan. Kaada pannulle vettä, anna kiehahtaa, kaada pannun huuhdeliemi lihojen päälle. /Huuhdeliemen avulla tulevat lihan kaikki aromit talteen. Lisää pataan muutama maustepippuri, kaalisuikaleet ja lanttukuutiot. Anna hautua puoli tuntia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon porkkana- ja perunakuutiot. Anna hautua puoli tuntia. hauduttamisen lopulla mausta suolalla. Kuullota sipulirenkaat pannulla pienessä vesitilkassa, älä ruskista. Kun muhennos on valmis, laitetaan se tarjoiluvadille. Päälle laitetaan haudutetut sipulirenkaat ja muhennos koristellaan persiljasilpulla.
Kommentit