Syksy on parasta kaalikääryleiden tekoaikaa. Kääryleet ovat ihanan herkullisia, mutta kohtuullisen suuritöisiä. Kannattaa siis tehdä enemmän kerrallaan ja pakastaa.
967570.jpg
Kaalinkerä
suolavedessä keitettyä puuroriisiä
jauhelihaa
sipuli hienonnettuna
valkopippuria, suolaa, siirappia
kananmuna
Poista kaalinkerästä ja keitä isossa kattilassa. Irrottele kaalinlehtiä yksitellen sitä mukaa kun ne hieman kypsyvät/ pehmenevät. Sekoita riisi, raaka jauheliha, mausteet ja kananmuna keskenään. Laita täytettä kaalinlehdelle ja kääri se kääryleeksi. Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan. Sekoita siirappia ja vettä, voitele kääryleet seoksella. Laita voinokareita kääryleiden päälle. Paista kääryleitä 175-200 asteessa 1 - 1 1/2 tuntia. Valele paistamisen aikana siirappi-vesiseoksella. Käännä kääryleet paistamisen puolivälissä. Kun kääryleet ovat kypsiä, ota vuoassa oleva neste talteen kastikkeeksi. Nauti perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.