Tänä syksynä on omenista ollut pulaa, joten ihan kaikkia omenaohjeita ei ole tullut hyödynnettyä. Omenarahkapiirakkaa tuli kuitenkin tehtyä.
967551.jpg
POHJA
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
2 tlk maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
vaniljasokeria

omenoita kuorittuna ja viipaloituna
kanelia, sokeria
Voi ja sokeri vaahdotetaan, muna lisätään hyvin sekoittaen. Sekaan lisätään vehnäjauhot. Pohjataikina levitetään painelemalla voidellun piirakkavuoan (korkeareunaisen) pohjalle. Täytteen ainekset sekoitetaan ja kaadetaan pohjan päälle. Omenaviipaleet asetellaan täytteen päälle. Omenaviipaleiden päälle ripotellaan kanelia ja sokeria. Piirakka paistetaan 175 asteessa 1 tunnin ajan.