Syksy on ihanaa aikaa. Monet kasvikset ja juurekset ovat parhaimmillaan. Punajuuristakin saa monenlaisia herkkuja, kuten punajuuripihvejä. Osa pihveistä onkin lautaselta jo kadonnut parempiin suihin.
967545.jpg
5 isoa punajuurta
vehnäjauhoja
1 kanamuna
korppujauhoja
suolaa, valkopippuria
Punajuuret pestään ensin ja keitetään kypsäksi. Keitän ne yleensä edellisenä päivänä valmiiksi, joten pihvien valmistus nopeutuu. Kuori kypsät ja jäähtyneet punajuuret. Viipaloi ne n. 1cm vahvuisiksi viipaleiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle ja mausta. Laita kananmuna lautaselle ja riko munan rakenne hyvin haarukalla. Laita korppujauhot lautaselle. Kasta punajuuriviipaleet ensin vehnäjauhoihin, sitten kanamunaan ja lopuksi korppujauhoihin. paista viipaleet voissa paistinpannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja ruskistettujen sipulirenkaiden kera.