Mieheni on saanut työkaveriltaan kurpitsoja useampana vuonna. Samaiselta työkaverilta on myös tämä herkullinen sitruunakurpitsasalaatti. Kiitokset hyvästä ohjeesta. Siitä on ollut perheellemme paljon iloa.
967540.jpg
Runsas kilo kurpitsakuutioita
1 dl vettä
1 dl etikkaa
500 g sokeria
2 isoa sitruunaa
Pane kattilaan kerroksittain kurpitsakuutiot, situunan kuoret suikaleina ja sitruunaviipaleet. Päälle vesi-etikkaseos. Marinoi seuraavaan päivään käännellen. Siivilöi liemi ja keitä sokerin kanssa. Lisää liemeen kurpitsakuutiot (sitruunan kuoret ja viipaleet poistettuna, purista viipaleista mehu talteen liemeen)ja kypsennä. Purkita kuumana kuumiin lasipurkkeihin.  Varo kypsentämästä liikaa, kurpitsa kypsyy vielä purkissa.