Halloween oli ja meni. Olen jo monena vuonna tehnyt kaikenlaisia Halloween- tarjoiluja nuorisolle. Tässä on esillä Halloween- kurpitsa, jonka sisus on hyödynnetty kurpitsasalaatissa (salaatit), kurpitsapiirakassa (makeat piirakat) ja kurpitsavanukkaassa (jälkiruuat). Toisella tarjottimella on itsetehdystä marengista tehtyjä haamuja (ohje myöhemmin) ja toisella on suklaamuffinsseja (ohje myöhemmin), joihin on sokerivesikuorrutteella koristeltu hämähäkinverkkoja. Lisäksi oli tarjolla veriappelsiinijaffaa ja punaista mehua syvänpunaisessa kulhossa, seassa jääpaloja, joissa rusina keskellä ("verta, jossa kelluu kärpäsiä"). Toukat (juustonaksut) ja  madot (lakukengännauhat) täydensivät tarjoilua. Lisäksi tarjolla oli hautakalmisto (ohje ja kuva myöhemmin).

1045946.jpg

1045944.jpg
Hautakalmiston tekoon on käytetty valmissuklaamousseaineksia 2 pussillista ohjeen mukaan valmistettuna.  Mousse laitetaan mustaan kulhoon ja päälle ripotellaan keksimuruja. Neliskanttisiin kekseihin (yleensä laitan useampia kuin yhden) tehdään valmiilla sokerikuorrutteella risti.
1163952.jpg