Omenaviipalepiirakka on syksyinen herkku. Valitettavasti tänä syksynä omenasato oli niukka, joten tein piirakkaa vain kerran.
967558.jpg
PULLATAIKINA:
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
vehnäjauhoja
100 sulatettua margariinia
TÄYTE:
omenaviipaleita
sokeria
kanelia
Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon, samoin suola ja sokeri. Seokseen lisätään vehnäjauhoja ja alustuksen lopulla sula rasva. Kun taikina ei enää tartu kulhon reunoihin, tasoittele se ja laita kohoamaan kulhossa leivinliinalla peitettynä noin puolen tunnin ajaksi. Kun taikina on kohonnut, kauli se leivinpaperille levyksi. Laita päälle omenaviipaleet ja ripottele viipaleiden päälle sokeri ja kaneli. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes taikina on kypsää ja omenapiirakka on kauniin värinen.